Na prodaju 2 Placa Leskova Stara planina

Na prodaju 2 placa na 1.5 km od Žičare (četvorosed) na Konjarniku i 6.km od novog Hotela na Jabučkom ravništu.Placevi se nalaze na atraktivnoj lokaciji ,,Leskova,, mestu budućih odmarališta za turiste.Placevi se nalaze odmah pored asfaltnog puta koji ide od Kalne do Babinog zuba.Jedan plac je površine 1.42 70 ha (prvi do puta) hektar i četrdeset dva ara, drugi plac je 56.58 ara.Cena je dosta povoljna za ovu lokaciju i za oba placa je 12 evra po m2.

 

Na ovom prostoru je dugoročno planiran turistički rizort (kompaktni kompleks turističke ponude sa centralizovanim smeštajem i neposrednim kontaktom sa turističkom infrastrukturom) kapaciteta od ukupno 22.861 ležaj (na lokalitetu Jabučko ravnište 18.576 ležaja i na lokalitetu Leskova4.285 ležaja), najvećim delom na teritoriji opštine Knjaževac i manjim delom na teritoriji opštine Pirot. U funkciji ovog smeštaja i skijaša – dnevnih izletnika predvi|eno je alpsko skijalište ukupnog kapaciteta od 26.835 jednovremenih skijaša, od toga na teritoriji opštine Knjaževac 21.895 jednovremenih skijaša (sektor Jabučko ravnište – Golema reka) i na teritoriji opštine Pirot 4.940 jednovremenih skijaša (sektor Jabučko ravnište – Topli Do). .

Sve u svemu, izgradnja skijaške infrastrukture i smeštajnih objekata predviđa stvaranje odmarališta za sva četiri godišnja doba, uključujući skijaške objekte i druge objekte za celogodišnje rekreativne aktivnosti, skijaške staze i žičare, izgradnju objekata u osnovnoj oblasti i smeštajnih kapaciteta u “oblasti odmarališta”.

Detaljno pogledajte (uvelicajte slike ) naših placeva.

Oblast odmarališta se sastoji od tri glavne osnovne oblasti: Jabučko Ravnište i dve druge potencijalne oblasti – Žubska Reka i Leskova Ravan. Na celokupnoj osnovnoj oblasti Stare Planine bi se potencijalno mogli napraviti smeštajni kapaciteti za ukupno 22.000 skijaša. Oblast Jabučko Ravnište na Staroj Planini ima potencijal za najveću koncentraciju ležaja i parking mesta, izgradnju skijaških staza za početnike i objekata za spoljne aktivnosti do kojih se lako dolazi automobilom. Predložena osnovna oblast u fazi 1 će imati dovoljno parking mesta i ležajeva da ugosti 5.000 gostiju, dok je ukupan maksimalni kapacitet lokacije 60.000 skijaša na sat. Očekuje se da će izgradnja skijaškog centra i staza doprineti da ukupna vrednost investicije dostigne sumu od blizu 57 miliona evra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *